Bekkenklachten na een trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Bekkeninstabiliteit:

Bekkeninstabiliteit komt vaak voor tijdens een zwangerschap of erna, maar kan ook andere oorzaken hebben. De banden van het bekken zijn te slap geworden en de spieren rondom het bekken hebben het heel zwaar. Met stabiliteits- en krachtoefeningen, fysiotape, advies met betrekking tot belasting, een bekkenband en massage van verkrampte spieren, kunnen we de klachten minder maken.

ZwangerFit trainingen kunnen de spieren rondom het bekken versterken en op die manier klachten verminderen.
Inlegzolen (podoposturale therapie) kunnen ook helpen om bekkenklachten te verminderen. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.