Bovenrugklachten na een trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen.
Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Bovenrugklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

Pijn in de bovenrug of tussen de schouderbladen kan betekenen dat de wervels en ribben niet goed bewegen, de spieren overbelast zijn of dat er sprake is van een overbelast zenuwstelsel. De wervels en ribben kunnen behandeld worden met Mulligan therapie of Manuele therapie en oefentherapie. De spieren kunnen behandeld worden met massage, fysiotape en ook warmte en koudetherapie kunnen helpen.
Soms is de lichaamshouding, een beenlengteverschil of een scoliose het probleem. Met houdingsadviezen en podoposturale therapie/ inlegzolen kunnen we de lichaamshouding verbeteren. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.