Daniëlle Schuur

Ik wil me graag aan u voorstellen.

Sinds september 2012 ben ik met veel plezier als fysiotherapeut werkzaam bij Fysiotherapie Kennis.
Als fysiotherapeut behandel ik alle klachten die veroorzaakt worden door gewrichten, spieren en pezen.

Daarnaast heb ik verschillende specialisaties.

In 2013 wilde ik me graag specialiseren en ben ik de opleiding Oedeemtherapie/Manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder gaan doen. Deze specialisatie binnen de fysiotherapie heeft me laten beseffen hoe kwetsbaar we als mens eigenlijk zijn. Ik behandel veel mensen met oedeemtherapie tijdens en na hun strijd tegen kanker. Dit is vaak een langdurig proces waarin wederzijds vertrouwen belangrijk is. Ik vind het een groot compliment als mensen zich veilig voelen bij mij en hun verhaal met mij durven te delen.

Daarnaast heb ik in 2017 de opleiding Echografie gevolgd om echo’s te kunnen maken van zowel de spieren, banden, gewrichten en de botten. Dit zorgt er vaak voor dat we, als er schade is, dit weten en een gericht behandelplan kunnen starten. Mocht er iets gezien worden wat niet binnen onze mogelijkheden ligt, dan kunnen we direct een goed advies geven over behandeling, terug gaan naar de huisarts, of voor verdere zorg in bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Mijn passie ligt ook bij revalidatie, daarin zijn verschillende scholingen gevolgd, schouderspecialist (2016), copd en astma (2016), mulligan (2012). Nieuwe knieën, knie, heup en schouder operaties, dat zijn de revalidatie trajecten waar ik enthousiast van wordt. Elk mens maar ook elke klacht is anders.

Ik ben blij dat ik in de praktijk kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van deze mensen.

Naast mijn werk ben ik sinds juli 2020 moeder van een prachtige dochter, genaamd Guusje. Ik was altijd fanatiek sporter, fitnesstrainer, boksen, wakeboarden, maar nu ik moeder ben en de tijd anders ingedeeld dient te worden, is dat anders. Ik ben nog steeds sportief maar op een andere manier dan voorheen. Nu ben ik graag buiten en daar in beweging.