Elleboogklachten na een trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts. In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Elleboogklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

De meest bekende klachten rondom de elleboog zijn een tenniselleboog en (voorheen) RSI. Een tenniselleboog en RSI is vaak niet alleen een overbelasting van de spieren, maar ook een verkeerd bewegende ellebooggewricht dat de klachten lang in stand houdt. Daarom is de Mulligan-methode zeer geschikt om een tenniselleboog en RSI te behandelen. Daarmee wordt de oorzaak aangepakt en zullen de klachten snel verminderen. Fysiotape, warmte en koudetherapie geven ook vaak verlichting bij elleboogklachten. We kunnen ook houdingsadvies geven om klachten te verminderen tijdens het werken achter een computer of ander werk waarbij de armen veel gebruikt worden. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.