Enkelklachten na een trauma of het verzwikken van de enkel:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Bij een verzwikte enkel kunnen we met Mulligan therapie de enkel snel weer normaal laten bewegen, waardoor het herstel sneller kan gaan. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Enkelklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

Meestal is de stand van de enkel een probleem. Met houdingsadviezen en podoposturale therapie/ inlegzolen kunnen we de stand van de enkel verbeteren. Ook kan de bewegelijkheid van de enkel verminderd zijn. Met Mulligan therapie en andere mobilisaties kunnen we de enkel soepeler maken. Als de enkel instabiel is, kunnen we met inlegzolen, oefeningen en fysiotape de enkel steviger maken.Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.