Floor Wijma

Ik wil me graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Floor Wijma. Ik ben fysiotherapeut en manueel therapeut. Deze verdiepingsslag in mijn vakgebied zorgt ervoor dat ik ook het functioneren van de gewrichten kan helpen verbeteren. Ik richt mij hierbij met name op de wervelkolom. Denk hierbij aan nek (ook hoofdpijn) en rugklachten.

Daarnaast heb ik aanvullende cursussen gevolgd zoals dry needling. Vaak komt een verminderde beweeglijkheid van een gewricht voor in combinatie met een verhoogde spierspanning (of andersom). Deze spierspanning is met dry needling vaak snel en effectief omlaag te brengen wat maakt dat ik dit veel toepas.

Een ander onderwerp dat ik heel interessant vind is de zwangere en pas bevallen vrouw. Ik heb hiertoe de opleiding Zwangerfit® gevolgd waardoor ik 1 op 1 of in groepsverband vrouwen kan begeleiden en coachen om zo fit mogelijk door de zwangerschap heen te komen, maar ook om daarna fit te blijven! Binnen dit onderwerp komen bekken- en heupklachten nogal eens voor. Ik vind het interessant om vrouwen bij deze klachten middels de juiste oefeningen, houdingsadviezen en soms een behandeling verder te kunnen helpen.