Frida Kennis

Ik wil me graag aan u voorstellen.

Op 15 november 2006 ben ik in fitnesscentrum Be Fit Amersfoort een praktijk voor fysiotherapie begonnen. Inmiddels ben ik moeder van 2 prachtige dochters, mag ik mijzelf Master in Science noemen en ben ik niet meer alleen Fysiotherapeut, maar ook Kinderfysiotherapeut, Mulligan Therapeut, Podoposturaal Therapeut, ZwangerFit-, Babymassage- en Actief met baby’s-docent.

Sinds 1 januari 2018 ben ik ook trotse eigenaar van het bedrijf YVLO. Een cursus- en congresorganisatie met als hoofdproduct de opleiding tot YVLO-ZwangerFit Fysiotherapeut. 

In 2010 ben ik me gaan specialiseren in Kinderfysiotherapie, waardoor ik de kans heb gekregen om een van mijn dromen waar te maken: Zwangerschapsgym geven en baby’s en kinderen behandelen in mijn eigen praktijk. Eén van mijn missies is de hoeveelheid kinderen met een voorkeurshouding te verminderen in Nederland (om te beginnen Amersfoort).

Mijn werkende leven ben ik begonnen als sportverzorgster van een voetbalteam. Vervolgens werd ik fitnessinstructrice en toen ben ik kort na mijn opleiding een praktijk voor fysiotherapie begonnen in Fitnesscentrum Be Fit Amersfoort. Een fantastische behandelmethode die ik nog steeds bij bijna alle volwassenen succesvol toepas, is Mulligan Therapie. Het doet geen pijn, werkt meteen en is op alle gewrichten toe te passen. Het is een methode die heel goed bij mij past, want ik doe niet graag mensen pijn. Om die rede ben ik meer cursussen gaan volgen over pijnvrije behandelmethodes.

De laatste jaren ben ik me gaan specialiseren in kinderen, zwangeren en bevallen dames. Naast het behandelen van klachten, kan ik ook met zwangeren oefeningen doen om het lijf voor te bereiden op de bevalling. Als een baby in stuitligging of dwarsligging ligt, kunnen de oefeningen zelf de ruimte geven die de baby in de buik nodig heeft om te draaien.

In 2023 heb ik het algemeen fysiotherapie gedeelte overgedragen aan FysioAmersfoort. En kan ik me geheel richten op de kinderen, zwangeren en bevallen dames.