Goed onderzoek

Elke afwijking van de stand van de voeten veroorzaakt een houdingsafwijking hoger in het lichaam. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze houdingsveranderingen kunnen leiden tot verschillende klachten. Alle klachten die ontstaan als gevolg van een verkeerde houding kunnen verholpen worden met reflexmatige zolen.

Bijvoorbeeld: Voet-, enkel-, onderbeen-, knie-, bovenbeen-, heup-, rug- en nek-klachten. Maar denk ook aan: RSI-klachten.

Het onderzoek

Het onderzoek

Aanvullend op het fysiotherapeutisch onderzoek worden met behulp van een afdrukraam voetafdrukken gemaakt om het type voet te bepalen. Op een voetspiegel wordt de drukverdeling van de voetzool bekeken en beoordeeld.Terwijl u op de voetspiegel staat, worden dunne schijfjes/elementen, meestal van kurk, op specifieke plekken onder de voetzool geplaatst. Deze elementen hebben via de voet een reflexmatige werking op de houdingsspieren waardoor de lichaamshouding direct verandert. Op die manier hebben zolen invloed op de klachten.

Terug naar Podoposturale therapie