Heupklachten na een trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Heupklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

Heupklachten kunnen uitstralende pijn geven naar de lies, het bovenbeen, de knie, de rug en het hele bekken. Heupklachten ontstaan op oudere leeftijd vaak door slijtage/artrose in het heupgewricht. Een slijmbeursontsteking is vaak een gevolg van een ander probleem. Het is heel belangrijk de oorzaak van de klachten te vinden en die aan te pakken, anders blijven de klachten terugkomen. Met Mulligan therapie en Manuele therapie kan het heupgewricht soepeler gemaakt worden, ook als er al sprake is van slijtage/artrose. Met oefentherapie kunnen de spieren versterkt worden rondom het heupgewricht. Vaak is de lichaamshouding, een beenlengteverschil of een standsafwijking van de benen mede de oorzaak van de klachten. Met houdingsadviezen en podoposturale therapie/ inlegzolen kunnen we de lichaamshouding verbeteren. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.