Hoofdpijn en nekklachten na een trauma/whiplash:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. In geval van een whiplash kan fysiotape veel steun geven aan de nek en whiplash-gerelateerde klachten verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Hoofdpijn en nekklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

Een van de oorzaken kan een te hoge spanning in de nekspieren zijn. Met rekoefeningen, trigger-point/pijnpuntbehandeling, fysiotape, massage, warmte en koudetherapie kunnen we de spanning in de bovenste nekspieren minder maken. Een andere oorzaak kan een bewegingsbeperking van de bovenste nekwervels zijn. Soms is dit een gevolg van artrose/slijtage. Met de Mulligan-methode of Manuele Therapie kunnen wij uw wervels weer beter laten bewegen. Wij kunnen u ook leren hoe u dit zelf kunt doen. Soms is de lichaamshouding het probleem. Met houdingsadviezen en podoposturale therapie/ inlegzolen kunnen we de lichaamshouding verbeteren.

Als er ook uitstralende pijn is naar de arm, krachtsverlies en een tintelend of doof gevoel, kan er sprake zijn van een hernia of de zenuw wordt op een andere manier geïrriteerd. Pas in extreme gevallen wordt hier operatief of met injecties iets aan gedaan. In de meeste gevallen kunnen we met fysiotherapie de klachten verminderen.
Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.