Knieklachten na een trauma of het verdraaien van de knie:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Een verdraaide knie kunnen we met Mulligan therapie snel weer normaal laten bewegen, waardoor het herstel sneller kan gaan. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Knieklachten als gevolg van geleidelijke overbelasting:

Meestal is de coördinatie van het kniegewricht een probleem. Zelfs als er in de knie structuren kapot zijn is het mogelijk om de klachten weg te krijgen door de knie goed te laten bewegen en de spieren eromheen sterk te maken. Knieklachten ontstaan op oudere leeftijd vaak door slijtage/arthrose. Met Mulligan therapie kan de knie soepeler gemaakt worden, ook als er al sprake is van slijtage/arthrose. Met oefentherapie kunnen de spieren versterkt worden rondom het heupgewricht. Fysiotape kan helpen om de knie goed te sturen tijdens het lopen en sporten.

De lichaamshouding, een beenlengteverschil of een standsafwijking van de benen kan mede de oorzaak zijn van de klachten. Met houdingsadviezen en podoposturale therapie/ inlegzolen kunnen we de lichaamshouding verbeteren.Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.