Welke schoenen u koopt voor uw kind is van verschillende dingen afhankelijk. Uw budget, uw stijl/smaak en wat uw kind nodig heeft. Hieronder staan tips over waar u op kunt letten als u schoenen koopt voor uw kind.

Als uw kind geen problemen heeft met lopen of rennen, let dan hierop:

  1. Doe de schoenen aan bij uw kind en kijkt of hij/zij goed kan lopen en rennen met de schoenen. Laat uw kind de schoenen in de winkel zeker 10 minuten aan houden.
  2. Let goed op dat er geen randjes aan de binnenkant van de schoenen zitten. Voel even goed aan de binnenkant. De randjes kunnen pijn veroorzaken.
  3. Zorg ervoor dat u de juiste maat kiest. Voor de tenen moet nog 1 cm groeiruimte over zijn. U kunt vaak de binnenzool uit de schoen halen en uw kind daarop laten staan om te zien of de maat goed is.
  4. Een soepele zool maakt het afwikkelen van de voet makkelijker.
  5. Zorg ervoor dat uw kind op verschillende soorten schoenen loopt en wissel veel af tussen schoenen en blote voeten.

Heeft uw kind moeite met lopen of rennen? Struikelt uw kind vaak? Zakken de enkels en knieën van uw kind erg ver naar binnen? Let dan hierop:

Dan gelden naast bovenstaande tips ook de volgende:

  1. Voel aan de achterkant van de schoen of die stevig is (knijp in de hiel/achterkant van de schoen). De hiel moet stevig zijn om de voeten van uw kind goed recht te houden.
  2. De zool moet in de draairichting stevig zijn (voel dit alsof u de schoen uitwringt), maar moet bij de tenen wel buigbaar zijn om goed af te kunnen wikkelen.
  3. Schoenen met veters zijn beter om de schoen goed aan te laten sluiten op de voeten van uw kind.
  4. Als u ziet dat de schoenen snel van vorm veranderen of snel slijten, koop dan nieuwe schoenen die steviger zijn..

IMG_2162Inlegzooltjes kunnen uw kind beter laten lopen

Zijn er geen schoenen te vinden waar uw kind goed op loopt? Neem dan contact op met Frida Kennis, kindervoetenspecialist. Zij kan door middel van Kinderfysiotherapie en Inlegzooltjes uw kind beter laten lopen.

Lees ook:

voeten

Mijn kind heeft X-benen en platvoeten. Is dat normaal?