Onderbeenklachten na een trauma:

Raadpleeg na een ernstig trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Onderbeenklachten als gevolg van overbelasting of een zweepslag (spierscheur):

Heeft u pijn in uw kuitspieren door overbelasting, een verrekking of een spierscheurtje, dan kan fysiotherapie helpen met het herstel. Fysiotape kan de spier ondersteunen of juist ontspannen. Massage kan de doorbloeding verbeteren en de spieren ontspannen. Koude en warmtetherapie kunnen pijn verminderen en de doorbloeding verbeteren. Als het nodig is kan er ook met sporttape steun geven worden of met andere bandages. Als er geen schade meer is aan de spieren, kan oefentherapie helpen de spieren weer soepel en sterk te maken en weer helpen op te bouwen naar uw normale en sportactiviteiten. Hakverhogingen kunnen helpen om de trekkracht op de kuit tijdelijk te verminderen.

Scheenbeenklachten:

Heeft u pijn aan de binnenkant of voorkant van uw onderbeen/op uw scheenbeen door overbelasting, dan kan er sprake zijn van een scheenbeenvliesontsteking (shinsplints). Er kan sprake zijn van een beperking of verkeerde beweging in het enkelgewricht, dit kan verholpen worden met Mulligan Therapie. Ook kan er sprake zijn van een verkeerde afwikkeling van de voet tijdens het lopen en rennen. Dan kunnen inlegzolen (podoposturale therapie) helpen om dit te verbeteren. Koudetherapie en fysiotape kunnen helpen de ontsteking en pijn minder te maken. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.