Met een peuter van 3 en een peuter in opleiding van 1,5 jaar oud, is het van levensbelang dat je flexibel bent als moeder. Hieronder een paar voorbeelden.

Flexibel in bad

Mamaaaa, ik wil éérst in bad. Oké schatje, ga maar eerst. Zo, iedereen zit. Mamaaaa ik wil daar zitten. Oké, dan ruilen we van plek. (Om een gigantische scène aan het begin van het badritueel te voorkomen, ga ik er nog even in mee) Mamaaaa, ik wil die eend. Oké, dan vraag je aan je zusje of ze wil ruilen. Zusje, wil je ruilen? Het antwoord is wild hoofdschuddend: Nee. Dan verzin ik snel iets anders waar ze mee wil spelen. Kijk eens wat een leuk gietertje!

Flexibel van de trap

Raadsel: Je hebt een tas, een emmer, een wasmand een dreumes en een peuter. Ze moeten allemaal naar beneden. De dreumes kan je niet alleen laten. Je kan maximaal 3 dingen tegelijk vasthouden. De peuter kan niet alleen blijven met de tas. Als je de peuter bovenaan de trap laat staan, huilt ze: Ik wil niet alleen zijn… Als je de peuter beneden alleen laat, is ze eerder dan jij de trap weer op. Hoe kom je de trap af, met zo min mogelijk keer op en neer lopen?

Als de peuter het toevallig wil, kan ze zelf de trap af. De dreumes wil graag een handje van jou en van haar grote zus, die haar probeert van de trap te trekken. Doe de tas in de emmer, de emmer op de wasmand, hou die in 1 arm vast, hou met de andere hand de dreumes vast en hoop dat de peuter de dreumes niet een te harde zet geeft…. Lopen maar.

Flexibel naar bed

Alle ballen verzamelen! We gaan naar boven. Dribbel, dribbel, dribbel, kindervoetjes rennen naar de gang. Waar is mijn fles? Die staat op de trap. Maar ik wil poedermelk… Dat mag morgen weer, nu heb je gewone. Halverwege de trap: Ik wil beertje en Schanulleke! Nee, schatje, die horen in de opvangtas. Boven heb je ook een beertje en Schanulleke. Maar ik wil die! Kijk eens liefje, hier zijn ze ook. Ja, oké, maar die horen eigenlijk ook in de opvangtas. (En toen was het goed.) Kom, we gaan even plassen. Neeeee, ik wil niet plassen. (Zusje ligt inmiddels in bed) Maar we gaan toch even een zekerheidsplasje doen. Huilen… Zusje ook huilen. Waarom moet ze huilen? Ik wil naar haar toe! Nee, mop, we gaan nu even je tanden poetsen. Dat wil ik zelluf doen! Jij mag niet. Oké, dan doe je het eerst zelf en daarna mama nog 10 tellen. Maar dat wil ik niet… 5 minuten later, toch gelukt. Ga hier maar liggen, dan doen we je luiers aan. Mag ik een doekje? Ik moet even een scheetje laten… Owww ik moet poepen! Op de wc. Ik moet even alleen zijn. Ben je al klaar, lievie?  Neehee ik ben nog niet klaar, ik moet nog een beetje erbij poepen. 10 minuten later. Mama, ik ben klahaar. Oké, dan gaan we nu een boekje lezen. Jij mag het hazenboek en papa mag het poepboek. Ik hou van jou, slaap lekker. Pffff, weer gelukt.

Moet jij ook vaak flexibel zijn? Waarbij vraagt jouw peuter om flexibiliteit? Laat een reactie achter!