Wilt u snel van uw schouderpijn af? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Ook hebben we verschillende pijnvrije behandelmethodes. En wij kunnen een echo maken van de schouder om te kijken of er van binnen iets aan de hand is.

schouder

Belangrijkste Tip:

Geef uw schouder rust. Maak geen bewegingen die pijn doen, daarmee maakt u de irritatie van de schouder erger.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.

Behandelmogelijkheden bij schouder- en bovenarmklachten na een val/trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Behandelmogelijkheden bij schouder- en bovenarmklachten door overbelasting:

Het belangrijkste bij schouderklachten is het achterhalen van de oorzaak. Een probleem in het schoudergewricht uit zich vaak als pijn in de bovenarm. De oorzaak van schouderpijn kan zijn dat het schouderblad verkeerd beweegt. Pijn richting de nek kan uit het AC-gewricht komen (tussen het schouderblad en sleutelbeen), het gewrichtje dat echt bovenop de schouder ligt. Een slijmbeursontsteking en irritatie van pezen zijn vaak een gevolg van een verkeerde beweging van de gehele schoudergordel. Alle gewrichten rondom de schouder zijn te behandelen met de Mulligan-methode, met als doel de gewrichten weer normaal te laten bewegen. Ook fysiotape, warmte en koudetherapie, coördinatietraining en houdingsadviezen zijn heel belangrijk bij de behandeling van schouderklachten. Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.