Voetklachten na een trauma:

Raadpleeg na een trauma eerst een arts.

In de eerste 6 weken na een trauma kunnen wij het herstelproces begeleiden. Wij kunnen u helpen met uw vragen over wat u wel en niet mag en kunt doen. Ook kunnen wij met fysiotape bloeduitstortingen en zwellingen helpen verminderen. Heeft u geen hulp nodig in de eerste 6 weken, maar blijven uw klachten langer bestaan, dan kan er sprake zijn van vertraagd herstel en ook dan is het zinvol om een fysiotherapeut te raadplegen.

Hielpijn en voorvoetpijn:

Hielpijn aan de achterzijde kan veroorzaakt worden door een overbelaste achillespees. Hielpijn onder de voet kan veroorzaakt worden door een hielspoor of een ontsteking van de peesplaat die onder de voet loopt. Voorvoetpijn kan veroorzaakt worden doordat het beschermkussentje onder de voorvoet dunner is geworden of naar voren is geschoven. Ook kan het zijn dat de grote teen minder goed beweegt, bijvoorbeeld bij een hallux valgus, waardoor de rest van de voorvoet overbelast wordt. Met fysiotape, rekoefeningen, mobilisaties, advies over belasting en koudetherapie kunnen we de klachten verminderen. Ook hakverhogingen of inlegzolen (podoposturale therapie) kunnen helpen om de pijn te verminderen en de druk beter te verdelen.Wij kunnen u ook helpen met de revalidatie na een operatie.
Staat uw probleem niet beschreven, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven over de behandelmogelijkheden van uw klacht.

Bel ons voor gratis advies of maak direct een afspraak.