Kinderfysiotherapie voor baby’s met een voorkeurshouding

Een liggende baby die het hoofdje te vaak eenzelfde kant op draait, kan een voorkeurshouding ontwikkelen. Dit kan leiden tot een platte schedel. Op zich is dit niet gevaarlijk voor uw baby. Het hoofdje van uw kind kan er echter wel minder fraai door uit gaan zien. Bent u op zoek naar een praktijk in Amersfoort die de voorkeurshouding  van uw kind kan behandelen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Kennis in Amersfoort.[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wat is een voorkeurshouding?

In de buik ontwikkelt een baby vaak al een favoriete kant om het hoofdje op te draaien. 1 op de 6 baby’s ontwikkelt na de geboorte dan ook een voorkeurshouding. Doordat de schedel van baby’s nog dun en zacht is kan deze nog makkelijk uit vorm raken. Zeker als gevolg van het vaak liggen op 1 zijde kan de schedel vervormd raken. Soms kan een dergelijke afvlakking zelfs zichtbaar worden in het gezichtje van het kind. Echter kunnen de symptomen van een voorkeurshouding al in een vroegtijdig stadium worden behandeld.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Voorkeurshouding Amersfoort

Advies en hulp op maat

Op het moment dat de symptomen van een voorkeurshouding bij uw kindje worden opgemerkt kan dit door een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut worden behandeld en zelfs worden hersteld. Zaak is dan om de motorische ontwikkeling van uw kindje te stimuleren in de eerste levensmaanden. Dit draagt bij aan de vermindering en genezing van een eventuele afplatting van het hoofdje. Ook kan onze kinderfysiotherapeut in Amersfoort tips en adviezen geven om de motoriek van uw kindje te ondersteunen. Het kindje regelmatig op het buikje leggen stimuleert bijvoorbeeld het trainen van de nekspiertjes en het draaien van het hoofdje naar beide kanten. Met behulp van advies op maat van onze praktijk in Amersfoort kunt u zelf als ouder al een hoop doen om verdere vervorming te voorkomen! Voor behandeling van een voorkeurshouding in Amersfoort bent u bij Fysiotherapie Kennis aan het juiste adres.

Verschillende behandelingen in onze praktijk

Naast behandeling van de voorkeurshouding in Amersfoort bij Fysiotherapie Kennis kunt u in Amersfoort bij ons terecht voor onder andere:

  • Behandeling van te vroeg geboren baby’s
  • Baby’s die moeite hebben met grijpen, staan en kruipen
  • Behandeling van huilbaby’s
  • Kindjes met een aandoening aan de luchtwegen
  • Problemen op het gebied van motorische ontwikkeling
  • Kindje spuugt veel

Neem gerust contact op

Wilt u uw kindje met voorkeurshouding in Amersfoort laten behandelen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Kennis. Bel ons op telefoonnummer 033-2587004 voor een afspraak in Amersfoort.